Magyarország legnagyobb, marketingtrendekkel foglalkozó Kkv-konferenciája

Magyar Marketing Fesztivál

Hogyan érd el, hogy megkedveljenek 2 másodperc alatt

2015. december 28. - $Norbert$

Használd a testbeszéd csodálatos erejét, hogy mindig jó első benyomást tehess.

Harvardi kutatások bebizonyították, hogy azok a diákok, akik megnéztek egy néma videót egy professzorról, tanítás közben, 2 másodperc alatt értékelni tudták a professzor előadását, megközelítőleg úgy, ahogy azok a diákok, akik egy teljes szemeszteren keresztül hallgatták az előadásokat.

nicholasboothman.jpg

A testbeszédünk megmutatja a személyes jellemzőinket – nagyon nagyon gyorsan. Az első benyomás megszínesíti az egész kapcsolatot. Ahogyan Nicholas Boothman (a képen), előadó és a How to Make People Like You in 90 Seconds or Less szerzője magyarázta egy beszédében „amikor kedvelsz valakit, a legjobbat látod benne.”

Ha kedvelsz egy férfit, lelkesnek látod. Ha nem kedveled, erőszakosnak. Ha kedvelsz egy nőt, kedvesnek érzed. Ha nem kedveled, gyengének.

De van egy másik dolog is, amit észben kell tartanod – könnyű változtatni a testbeszéden. Valójában Boothman szerint 3 hihetetlenül egyszerű dolgot kell tenned az első 2 másodpercben ahhoz, hogy szinte mindenki szemében azonnal szerethetővé válj.

1. Nézz a szemébe

Vannak, akik küzdenek a szemkontaktussal. Ha te is egy vagy közülük, itt egy egyszerű tipp, hogy túllépj a félénkségeden: „Amikor először találkozol valakivel, csak figyeld meg, hogy milyen színű szeme van,” javasolja Boothman.

2. Mosolyogj

A második lépés nem túl egyszerű, ahogyan a Business Insider rámutatott Boothman könyvének dicséretében, „kutatások is javasolják, hogy mosolyogjunk, ha találkozunk valakivel, mert egy boldog helyzetben valószínűbb, hogy emlékezni fognak rád az emberek. „

3. Nyílj meg a testbeszédeddel

Ez a része már egy kicsit több magyarázatot igényel, de ha tudod, hogyan kell értelmezni a „megnyílni testbeszéddel” jelentését, rájössz, hogy ugyanolyan könnyű alkalmazni, mint az első két lépést. Ahhoz, hogy megnyerjük az emberek bizalmát, biztosítanunk kell őket arról, hogy a figyelmedet csak közvetlenül rájuk szenteled. Ne tedd keresztbe a karjaidat. Ne gombold be az öltönyöd. Győződj meg arról, hogy nincs semmi a te mellkasod és az övé között.

További megnyerő tippek 2016. Január legnagyobb kkv-marketing konferenciáján. Jegyvásárlás itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr98206354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása