Magyarország legnagyobb, marketingtrendekkel foglalkozó Kkv-konferenciája

Magyar Marketing Fesztivál

MIÉRT INKÁBB AZ AUTÓBÉRLÉS?

2016. január 22. - Dorisz Andok

Miért add bérbe az autódat? 

Mert így jövedelemhez jutsz, miközben az autód is megmarad.

Megkérdeztünk néhány bérbeadót, hogy ők miért választották ezt a megoldást:

yes_autorent_facebook_foto.jpg

 Pénzre volt szükségem, és nélkülözni tudtam az autót.

 

Külföldön vállaltam munkát, de az autót nem akartam eladni, illetve az igazat megvallva, csak elkótyavetyélni tudtam volna. Így azonban pénzhez jutok, és az autóm is megmarad.

 

Céges autót kaptam a munkahelyemen, de a saját autómtól nem akartam megválni.

 

Nem tudtam miből fizetni a hitelek törlesztő részleteit. Ez pedig egy folyamatos bevételi forrásnak tűnt.

 

Évek óta foglalkozom autók vételév el és eladásával. Egyszer egy barátom felhívta a figyelmemet a bérbe adás lehetőségére. Először egy autóval próbáltam ki. Most négy autóm van a rendszerben. Azt hiszem, ez bizonyítja, hogy a jövedelmezősége megfelelő

 

Beragadt néhány autó a cégben, mert meg kellett válnunk néhány munkatárunktól. Csak nagy veszteséggel tudtunk volna kiszállni belőlük, mert a hiteltartozás magasabb volt rajtuk, mint a piaci értékük. Ma már lejártak a hitelek. De még mindig bérbe adjuk őket, mivel stabil bevételt biztosítanak

Ha tudni szeretnéd, mennyit hozhatna a te autód, akkor ezen a honlapon választ találsz:

http://www.yesauto.hu/hu/ berbeadoknak 

Először csak nevetett mindenki, amikor azt mondtam, hogy sokszor gazdaságosabb, de legalábbis ésszerűbb autót bérelni, mint megvásárolni. De amikor elővettem egy papírt és egy tollat...

Az autóbérlés előnyei:

1. ÁFA:

Az autóbérlés a vállalkozásban költségként leírható, az áfa tartalma pedig visszaigényelhető!

2. Rövid távú kötelezettség:

Az autóbérlés során nincs az a 4-5 éves elköteleződés, amit az autóvásárlás jelent. Az autó eladásakor veszteség keletkezik. Ez a veszteség az új autók eladásakor a legmagasabb, de használt autók eladásakor is komoly összeget jelent.

3. Nincs tőkelekötés:

Nincs saját gépjárműparkból eredő tőkelekötés, a járművásárlásra fordítandó összeg javítja a cég likviditását, és nincs értékcsökkenési kockázat. Ebben a tekintetben mindegy, hogy készpénzes autóvásárlásról, lízingről vagy hitelről beszélünk. Hiszen ezek valójában csak finanszírozási formák, melyeknél kamat formájában fizetjük ki az általunk autóban lekötni nem szándékozott összeg időértékét.

4. Rugalmasság I:

Az élet változások sorozata. Ez pedig azt jelenti, hogy időnként változik az, hogy milyen autóra van igény.

Ilyen eset például, amikor gyermek születik a családba; vagy ha felnő a gyermek, és már kicsi a régi autó, vagy ha már akkora, hogy „kirepül" a családi fészekből.

Cég esetében, ilyen eset, ha változik a cégprofil, vagy az ügyfélkör. Vagy ha más típusú (pl. nagyobb csomagterű, több személyes stb.) autó kell, vagy ha például a városi, rövid távú autózás helyett a hosszabb távú utak válnak gyakoribbá (vagy fordítva).

Bérlés esetén lehetőség van az éppen aktuális igénynek megfelelő autó cseréjére. Akár más típusú, kisebb vagy nagyobb méretű autóra.

5. Rugalmasság II:

Ha kiderül, hogy már nincs szükség az autóra, akkor egyszerűen visszaadható. Ilyen esetek lehetnek:

- amikor valaki az új munkahelyen cégautót kap;

- külföldi munkavállalás esetén;

- amikor egészségügyi okokból nem lehet használni a jogosítványt;

- ha a vállalkozásban létszám-leépítés történik;

- ha pénzügyi okból csökkenteni kell a költségeket stb.

6. Az idő pénz:

Ha egy vállalkozó a havi bevételeit elosztja a munkával töltött órák számával, akkor láthatja, hogy mennyi az „órabére". A vállalkozó ideje is pénz, a saját autó pedig nagymértékben időt (és pénzt) rabló mulatság. így tekintve komoly veszteség a szervizzel, a téli/nyári gumicserével, a vizsgáztatással, vagy az autó megvásárlásával, és eladásával eltöltött idő.

7. Váratlan helyzetek:

Mindig a legrosszabbkor történik valami váratlan esemény. Ha az autó megsérül, vagy összetörik, autóbérlés esetén a vezetőnek annyi a dolga, hogy átül a csereautóba. Nem kell időrabló szervizzel, ill. biztosítási ügyintézéssel töltenie az idejét. Nem kell azzal foglalkoznia, hogy a javítás miatt kieső időszakra autót szerezzen.

8. Időnyerés:

Autóvásárlás előtt sokszor érdemes átmeneti időszakra is autót bérelni. Ez lehet fél év, vagy akár egy év is. Ilyen eset például, amikor új tevékenység kezdődik egy cégben, amihez autó kell. Vagy új alkalmazott kerül felvételre, akinek a munkájához autóra van szükség. Sokszor menet közben derül ki, hogy valójában milyen autóra lett volna szükség. Sőt, néha az derül ki, hogy az autóra valójában nincs is szükség.

 

Amennyiben sikerült téged meggyőznöm a bérlés előnyeiről: www.yesflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr488301602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása