Magyarország legnagyobb, marketingtrendekkel foglalkozó Kkv-konferenciája

Magyar Marketing Fesztivál

Adatvédelmi újdonságok : online marketingezel? Ezt tudnod kell!

2015. december 08. - $Norbert$

Nagy újításokat vezetett be a NAIH (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) az adatvédelmi nyilvántartással kapcsolatosan. Ez mindenkit érint, akinek már van nyilvántartási száma, akinek majd csak lesz, vagy aki bármilyen módon (valljuk be, jobb esetben ez mindenkire igaz, akinek honlapja van) online, adatokat (e-mail cím, ügyféladatok) gyűjt.

adatvedelem_1208.jpg

A NAIH első nagy újítása, hogy elindította az online ügyintézését, amely mérföldkő az adatvédelmi nyilvántartási szám igénylésének rögös életében. A regisztrációval védett online rendszerhez itt lehet hozzáférni.

Ami - szerintem - ennél is nagyobb dobás, hogy végre kereshetünk az adatvédelmi nyilvántartásban. Ezzel könnyen ellenőrizhetjük az adott weboldal tulajdonosának nyilvántartási adatlapját - így könnyen kiderül az is, ha pl. több adatot kér be, mint amennyit korábban a NAIH engedélyezett. Ez amúgy tipikus hiba a cégeknél.

Egyébként nagyon sok apróságon elcsúszhatunk. Legalább 8 nappal a kampányunk előtt kell bejelenteni az adatkezelési nyilvántartási szám igénylésünket. Fel kell tüntetni a weboldalon. Pontosan meg kell határozni, hogy milyen adatokat gyűjtünk és azt kik, hogyan használják fel?

Aki nem jelenti be adatkezelését vagy nem jól jelenti be az keményen fizethet. Éppen ezért van jó hírünk, hiszen a III. Magyar Marketing Fesztiválon előad dr. Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi iroda munkatársa. Az előadás sorra veszi az e-kereskedelem és webáruház-jogok legjavát, ezek 2016-os változásait. Hogyan építs listát legálisan, hogyan kerüljük el a büntetéseket 2016-ban? + még 14 másik hasznos előadás. Nézd meg a teljes programot itt!

Ha már büntetésekről esett szó, akkor azt is érdemes tudni, hogy idén változott a hatályos Infótörvény, amely után durvább bírságok szabhatóak ki. Előre jelzések szerint a 2015-ös bírságok meg fogják haladni a 100.000.000 Ft-ot. Ez azért sok.

Kerüld el a jogi buktatókat 2016-ban, készülj fel velünk az internetes jog újdonságaira a III. Magyar Marketing Fesztiválon. Foglald le a jegyedet itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr68147666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása