Magyarország legnagyobb, marketingtrendekkel foglalkozó Kkv-konferenciája

Magyar Marketing Fesztivál

5 hobbi, ami felturbózza a cégvezetők intelligenciáját

2015. december 13. - $Norbert$

Néhány gazdag és híres cégvezetőnek meglehetősen furcsa hobbija van. A hobbik nagyszerűek arra, hogy segítsenek levezetni a munka során felgyűlt feszültséget. De tudtad, hogy a hobbik képesek felturbózni az intelligenciádat? Ha a legelfoglaltabb cégvezetőknek és milliárdosoknak van idejük a hobbijukra, Neked miért ne lenne? Itt van 5 hobbi, amit érdemes megfontolnod:

stevewozniak.png

#1 : Rendszeres mozgás

A rendszeres mozgás nem csak abban segít, hogy egészséges maradj, - de abban is, hogy okosabb legyél. Steve Wozniak, az Apple társalapítója, "Segway-pólózik (lásd fenti kép; A Segway egy önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszköz az ember helyváltoztatásának elősegítésére), Marc Benioff (salesforce.com alapítója) jógázik, Sergey Brin (Google) pedig trapézon tornázik.

Futás, súlyemelés, kardió, jóga, vagy akár csak a sétálás hosszú távú előnyöket okoznak az agyad működésében, ezáltal még jobb vállalkozóvá válhatsz.

#2 : Játssz valamilyen hangszeren

Warren Buffett, befektető-guru (a képen), ukulelén játszik. Larry Page (a Google egyik alapítója) szaxofonozik gyerekkora óta. Rengeteg vállalkotó és üzleti vezető személy tanult valamilyen hangszeren a gyermekkorában és játszik a mai napig is.

warrenbuffett_ukulele.png

A zenészek és a vállalkozók számos alapvető készsége megegyezik, mint például a vezetés, vágy a folyamatos innováció iránt és a bizalom.

#3 : Játssz videójátékokkal

Habár a videó játékoknak rossz hírük van, a tudósok megállapították, hogy pozitívan befolyásolja a kognitív képességeinket.

Sok gazdag ember játszik hetente átlagosan 5 órát. Játékossá válni nem csak egy agyrohasztó időpocsékolás, mint ahogy Anyu és Apu mondta!

Kimutatták, hogy a videó játékok javítják a memóriát, a térlátási készségeket, a stratégiai szemléletet és a szociális képességeket is.

Tehát, akár megoldasz egy komplex rejtvényt, elpusztítasz rengeteg zombit egy poszt-apokaliptikus pokolban vagy gazdag bűnözővé válsz, a lényeg, hogy mértékkel játssz.

#4 : Tanulj új nyelveket

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg (11 év alatt lett az egyik leggazdagabb amerikai) azt mondta, három okból kezdett el kínaiul tanulni:

  1. hogy kommunikálhasson a felesége családjával,
  2. hogy tanuljon a kínai kultúráról, és
  3. hogy kihívást állítson maga elé.

Remek okok. És itt van még egy: Ha több nyelven beszélsz, az javítja az agy végrehajtó funkcióit, melyek lefednek minden területet a memóriában, az érvelést, a problémamegoldó képességet, a tervező folyamatokat és a kivitelezést is. Gondoltad volna?

Ha több idegen nyelveken is beszélsz, mint például, spanyolul, németül, arabul, oroszul, portugálul, az rendkívül kedvező a vállalkozók számára a mai globális üzleti világban.

markzuckerberg.png

#5 : Olvass!

A legnagyobb vállalkozók is olvasnak. Sőt legfrissebb kutatásunk szerint Magyarországon a vállalkozók többsége könyvből, autodidakta módon tanulja a cégvezetést, marketinget.

Az olvasás egy mindennapi szokás, ami okosabbá tesz – és talán boldogabbá s egészségesebbé is.

Tehát vegyél fel néhány szokást, vagy az összeset ezekből a hobbikból, géniusz talán nem leszel tőlük, de hozzájárulnak a memóriád megőrzéséhez, növelik a kognitív képességeidet, és megtartja az agy frissességét éveken át.

Ha már olvasás, ha most vásárolsz III. Magyar Marketing Fesztivál jegyet, akkor ajándékba adunk egy 6 hónapos Piac és Profit előfizetést, és a szakkiállításon több üzleti könyvkiadóval is találkozhatsz. Nézd meg a teljes programot itt!

A cikk forrása itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr848168678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása