Magyarország legnagyobb, marketingtrendekkel foglalkozó Kkv-konferenciája

Magyar Marketing Fesztivál

9 üzleti tanács a világ legsikeresebb embereitől

2015. december 30. - $Norbert$

Patricia Sellers, a Fortune újságírója már 30 éve. Az üzleti lapnál eltöltött idő alatt számtalan interjút készített ügyvezető igazgatókkal, milliárdosokkal, és más titánokkal is arról, hogy mi tette őket sikeressé? Ebben a cikkben az ő tapasztalatából merítünk.

warrenbuffett.png

Azt írja cikkében, hogy a legjobb karrier tanácsok egyetemesek. Vonatkoznak a TOP-cégek vezérigazgatóira és egy törekvő „gyerekre” is az egyetemen.

Patricia az elmúlt 30 évet a Fortune-nél töltötte. A munkája az volt, hogy elemezze a világ legsikeresebb embereit Oprah Winfrey-t, a Yahoo ügyvezető igazgatóját, Marissa Mayert, Rupert Murdoch-ot és  Melinda Gates-t, hogy megtanulhassa és elmagyarázhassa, hogy mi teszi ezeket a rendkívüli embereket nyertesekké és alkalmazkodóvá a kihívások felé?

Tapasztalatából merítve, a sok felismerést szétválasztotta 9 tanácsra, amely tartalmaz néhány nyilvánvaló igazságot, és néhány felvilágosító pontot is. A pontoknál Patricia-t idézzük - a szerk.

1. Ne tervezd a karriered

A legtöbb igazán sikeres embernek, akikkel találkoztam és interjúztam az elmúlt 30 évben, a Fortune-nél, ötlete sem volt, hogy mit akar csinálni, amikor középiskolás vagy egyetemista volt. Rugalmasak és nyitottak maradtak a lehetőségekre.

2. Felejtsd el a karrier létrát (szamárlétra), mászd a mászókát

Egy világban, ami kiszámíthatatlan és gyorsabban változik, mint valaha, ki tudja, hogy mi lesz az ideális munka holnap? Gondolj úgy a karrieredre, mint egy mászókára. Élesítsd a perifériás látásodat, és nézegesd a lehetőségeidet itt is, ott is és „lengj” oda hozzájuk.

3. Tartsd az embereket a fizetés előtt

Dolgozz olyan emberekkel, akik okosabbak nálad, mert ez tanulásra ösztönöz minden nap.

4. Nem minden munkát kell életed végéig csinálnod

Ha azzal töltöd az idődet, hogy mit akarsz legközelebb, nem koncentrálsz teljes mértékben az aktuális feladatodra.

5. Légy kíváncsi, érdeklődő

Mindenkitől, akivel találkozol, érdemes tanulni. Tanulmányok szerint az embereknek kisiklik a karrierjük, amikor abbahagyják a tanulást. Igen, a folyamatos tanulás fontosabb, mint az, hogy hova jártál iskolába vagy hány diplomád van.

6. Légy kedves mindenkivel

Ki tudja, az, ami ma még nem számít, talán válságossá válik holnap. Ne égesd fel a hidakat. Építsd a hidakat most és mindörökké.

7. Hallgass

Hallgass többet, mint amennyit beszélsz. Én visszahúzódó voltam a középiskolában. Még mindig egy kicsit introvertált vagyok, de jó beszélgetőpartner is, mert nagyon kíváncsi vagyok az emberekre, felteszek kérdéseket (néha túl sokat is) és figyelmesen hallgatok. Azzal, hogy figyelmesen meghallgatsz valakit, igazi ajándékot adsz neki.

8. Vezesd, állítsd sorba a követőidet

A vezetésnek nincs hosszú-távú értéke, követők nélkül, akik olyan erőssé akarnak válni, mint amilyen te vagy.

9. Légy becsületes és őszinte

Ha össze lennél zárva egy lövészárokba másokkal, bízhatnának benned, hogy megvéded és segíted őket? Győződj meg arról, hogy azt csinálod, amit mondasz, mindig.

A sikert egyébként Warren Buffett fogalmazta meg jól, aki egy interjúban mondta Patriciának néhány évvel ezelőtt, hogy hogyan határozza meg a sikert.

„Siker, ha azt akarod, amit csinálsz, és azt akarod, amid van.”

Ha sikeres akarsz lenni, akkor ott leszel a III. Magyar Marketing Fesztiválon,
ahol bemutatjuk a 2016-os év üzleti- és marketing trendjeit!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr448211900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása